Menu Sluiten

Kan de premie van jouw overlijdensrisicoverzekering omlaag?

Premie overlijdensrisicoverzekering daalt

Gemiddeld worden we steeds ouder. Dit heeft invloed op de premie van de overlijdensrisicoverzekering, maar niet op de bestaande verzekeringen. Kan het oversluiten uit?

Een overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerd bedrag uit bij overlijden van de verzekerde vóór de einddatum. Vaak wordt de premie bij het afsluiten gelijk voor de gehele looptijd vastgelegd, maar er zijn ook overlijdensrisicoverzekeringen met een stijgende premie. Welke vorm je ook hebt, wellicht kan het uit om de verzekering op te zeggen en een nieuwe af te sluiten. Maar niet altijd is dat verstandig. Wij leggen uit hoe het zit.

Wat kost jouw overlijdensrisicoverzekering?

Volgens MoneyView is de gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering, tussen 2002 en 2016, met ongeveer 55 procent gezakt. Ook blijkt dat de verschillen in de premie tussen de verzekeraars steeds groter worden. Hierdoor kan het vaak uit om een nieuwe verzekering af te sluiten en de oude te beëindigen. Door het ouder worden zou het normaal gesproken niet slim zijn om de oude overlijdensrisicoverzekering te vervangen door een nieuwe, maar door de premiedalingen is het de overweging waard. Het loont daarom de moeite om te onderzoeken of jouw premie ook aanpassing behoeft en of de oversluitkosten terugverdiend worden.