Menu Sluiten

Wat maakt Diligentia Financieel Consult tot een christelijk financieel advieskantoor?

Regelmatig krijg ik de vraag wat Diligentia Financieel Consult tot een christelijk financieel advieskantoor maakt.

Diligentia Financieel Consult is een christelijk financieel advieskantoor, gevestigd in Leeuwarden en Franeker. Wij adviseren over en bemiddelen bij: hypotheken, verzekeringen, pensioen, vermogensopbouw en risicobeheer. 

De betekenis van Diligentia

Diligentia is een Latijns woord en kent verschillende betekenissen: zorgvuldig, nauwkeurig, behoedzaam, dienstvaardig, opmerkzaam. Daarnaast heeft het de notie van: zorg voor vermogen en huishouding. Deze kernwoorden geven exact weer waar Diligentia Financieel Consult voor staat. Vanuit deze kernwoorden willen wij graag voor jouw vermogen en financiële huishouding zorgen. 

Hoe doen we dat?

Wij doen dit door EHBO te bieden, wat staat voor: ‘Een Helpende hand Bij Ontzorgen’. Het is onze wens dat jij je leven, op financieel gebied, zonder zorgen kunt leven, omdat je jouw financiële zaken in vertrouwde en deskundige handen hebt gelegd. 

Missie

Onze missie is: “Wij richten ons op uw belang, op wat goed en opbouwend voor u is.” (Rom. 5: 12) Om EHBO te kunnen bieden, plaatsen wij onze werkwijze binnen de christelijke EHBO-kernwaarden die ontleend zijn aan onze missie: Eerlijk, Hulpvaardig, Betrokken, Opbouwend

Sponsoring

Het is ons streven om niet alleen winst te maken en die voor ons zelf te houden, maar een deel daarvan ook te gebruiken voor sponsoring van sommige activiteiten met een christelijke achtergrond.

Wat maakt Diligentia Financieel Consult tot een christelijk financieel advieskantoor?

Door onze werkwijze te plaatsen binnen de hierboven genoemde kernwoorden en kernwaarden, staan wij voor een (werk)houding die je van christenen mag verwachten. Ons logo bestaat uit 2 blauwe strepen die staan voor twee partijen mensen: jij en wij. De twee blauwe strepen vormen samen het ichtus-teken (= vis), ichtus staat voor de Griekse beginletters van Jezus Christus, Gods Zoon, Redder. Dit symboliseert de verbondenheid tussen mensen onderling en tussen mensen en God. De rode streep geeft aan dat wij ons werk in afhankelijkheid en liefde van God mogen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *