Menu Sluiten

Hypotheken

Een hypotheek wordt in de wet een ‘complex financieel product’ genoemd. Dit is omdat het nooit losstaat van andere financiële zaken. De aflossing van uw hypotheek heeft bijvoorbeeld invloed op hoe u uw pensioen het beste regelt, en andersom. Als u of uw partner arbeidsongeschikt raakt, of overlijdt, heeft dat gevolgen voor de aflossing van uw hypotheek en voor wat u dan te besteden hebt. We helpen u om hierin weloverwogen keuzes te maken.

Overweegt u een hypotheek te nemen, dan doet u er goed aan een onafhankelijk hypotheekadviseur te kiezen. Dit kan je volgens de consumentenbond veel voordeel opleveren. Wij werken geheel onafhankelijk en transparant. Wij hebben geen dealtjes over verborgen provisies en we accepteren geen lokkertjes en cadeaus van hypotheekverstrekkers. Wij adviseren louter wat in uw belang is!

Met een deskundig advies voorkomt u dat u in de toekomst voor financiële problemen komt te staan, of dat u meerdere producten hebt lopen, zonder te weten wat de invloed van het één is op het ander. Zo vallen er geen gaten in zaken die u geregeld hebt, maar is er ook geen onnodige overlap.

Onze werkwijze

De wet vraagt van ons om bij een complex financieel product in kaart te brengen wat het effect is op uw financiële positie in verschillende scenario’s, maar wij gaan hierin een stap verder. Wij helpen u door allerlei scenario’s zorgvuldig met u in kaart te brengen. Dit beschrijven wij voor u in ons Diligentia Zorgplan. Hierbij richten wij ons niet alleen op het onderdeel hypotheek, maar juist op uw gehele financiële situatie en toekomst. Een integraal hypotheekadvies maakt daarvan onderdeel uit.

Voor onze advies- en bemiddelingskosten rekenen wij marktconforme, maar scherpe tarieven, want wij willen voor u de beste hypotheek vinden tegen de laagst mogelijke rentetarieven, met zo min mogelijk kosten. Na een advies zit u nooit aan ons vast. U bent niet verplicht ons als bemiddelaar te kiezen voor het afsluiten van uw hypotheek.

Wij kunnen u ook adviseren over mogelijkheden voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie), de starterslening, familiebankleningen of een overbruggingskrediet.