Menu Sluiten

Soorten hypotheken

Er zijn verschillende soorten hypotheken. Deze kunnen in verschillende combinaties voorkomen. Lees hieronder meer informatie over de belangrijkste soorten hypotheken.

Wij helpen u graag in het beslissen wat de beste keuzes zijn in uw situatie, met uw mogelijkheden en uw wensen voor nu en de toekomst. Daarbij bespreken wij altijd de consequenties in diverse scenario’s (bijv. bij pensioen, bij overlijden partner, bij arbeidsongeschiktheid, of werkloosheid).

Hypotheekvormen

Er zijn drie hoofdvormen als het gaat om hypotheken: de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. Deze kunnen in verschillende combinaties voorkomen. Klik op de afbeeldingen hieronder voor meer uitleg over deze hypotheekvormen, de voordelen en de nadelen ervan.

Vroeger waren er meer hypotheekvormen. Deze waren niet zo lang geleden nog erg populair, maar zijn in onmin geraakt of worden niet meer verstrekt door banken aan starters. Dit geldt bijvoorbeeld voor de spaarhypotheek en de bankspaarhypotheek. Deze worden niet meer nieuw verstrekt, maar sommige mensen hebben nog wel zo’n hypotheek lopen.

Als u zich orienteert op een hypotheek, dan is het van belang te weten dat er verschillende constructies mogelijk zijn die u kunnen helpen om toch uw hypotheek rond te krijgen waar dit anders lastig zou zijn, zoals de Nationale Hypotheekgarantie, de starterslening of een familiebanklening. Kijk voor meer informatie onder steuntjes in de rug.

Heeft u vragen over uw huidige hypotheek, of wilt u zich oriënteren op een nieuwe hypotheek, bel ons dan gerust of maak  vrijblijvend een afspraak. Wij zijn onafhankelijk en beantwoorden al uw vragen graag.