Menu Sluiten

Is het laten vallen van je telefoon verzekerd?

Telefoons en tablets vormen een onderdeel van je inboedel. Logisch dat ze dan ook verzekerd zijn. Toch blijkt vaak dat de dekking te beperkt is. Dit is op te lossen met een uitgebreidere dekking. Welke verzekering kun je het beste afsluiten?

Tegen welke gevaren is jouw inboedel verzekerd?

Een telefoon en een tablet zijn, net als een kast en een bankstel, verzekerd op de inboedelverzekering. Schade door bijvoorbeeld brand, storm, hagel en inbraak kan je claimen bij jouw verzekeraar. De meeste claims aan telefoons en tablets ontstaan door het laten vallen. Het laten vallen van je inboedel is niet verzekerd op de standaard inboedelverzekering. Bij een defect of gescheurd scherm krijg je dus niets uitgekeerd. Dit resulteert vaak in teleurstellingen. Er zijn echter verzekeringsmogelijkheden, maar die hebben ook weer nadelen. 

Kies voor de all risk inboedelverzekering

De term ‘all risk’ ken je misschien wel van de autoverzekering. Letterlijk betekent het: verzekerd tegen alle risico’s. In praktijk is de dekking wel iets beperkter. Desalniettemin voeren sommige verzekeraars deze dekkingsvorm ook voor de inboedelverzekering. Deze verzekering biedt ook dekking aan een defecte telefoon. Of dit nu veroorzaakt is door brand of door het laten vallen. Uiteraard gelden er wel beperkingen. 

Wat zijn de nadelen van een all risk inboedelverzekering?

Een verzekering die je verzekert tegen alle risico’s klinkt ideaal. Maar wat zijn de nadelen?

  • Deze inboedelverzekering is duurder dan de verzekeringen met een beperktere dekking.
  • Het eigen risico is hoger dan de verzekeringen met een beperktere dekking. 

Op deze manier wil de verzekeraar voorkomen dat ook kleine schades geclaimd worden. 

Welke inboedelverzekering kan ik het beste kiezen?

Ook een inboedelverzekering is maatwerk. De verzekering moet zo goed mogelijk afgestemd worden op jouw persoonlijke situatie. Hierbij moet gelet worden op de dekkingsvorm die het beste bij jou past en het vaststellen van de juiste verzekerde som. Ook is het belangrijk om te letten op de waarde van de electronica in jouw woning. Er kunnen namelijk maximale verzekerde bedragen gelden. 

Diligentia Financieel Consult

Wij plaatsen onze werkzaamheden binnen onze EHBO-kernwaarden: Eerlijk, Hulpvaardig, Betrokken, Opbouwend. Op die basis willen wij jou ontzorgen bij een advies over en bemiddeling bij hypotheken, verzekeringen, vermogensopbouw, schenken en nalatenschapsplanning. 

Heb je vragen over jouw inboedelverzekering of andere financiële producten? Neem dan contact met ons op via de telefoon of stuur ons een bericht! 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *