Menu Sluiten

Op vakantie? Wat dekt de reisverzekering?

Het lijkt erop dat we deze zomer weer meer mogen en kunnen. Maar als je deze zomer op vakantie gaat naar een land waar corona heerst, hoe zit het dan met de reisverzekering? Ben je überhaupt wel verzekerd? En hoe gaat het als je hals-over-kop terug moet keren naar Nederland?

Kleurcodes zijn leidend voor reisverzekering

Er zijn nog geen landen die helemaal coronavrij zijn. Dus als je op vakantie gaat is er altijd een risico op besmetting. Hoe hoog dat risico is weet je door regelmatig de website www.nederlandwereldwijd.nl te raadplegen. Op deze website van het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft ieder land namelijk een kleurcode. Deze kleurcode geeft aan hoe hoog het risico op corona in jouw vakantieland is. De kleurcode wordt door verzekeraars gebruikt bij de bepaling of je reis- of annuleringsverzekering uitkeert als daar een beroep op wordt gedaan. Daarbij maakt het geen verschil of jezelf al gevaccineerd bent tegen het coronavirus of dat je nog wacht op een vaccinatie. 

Kleurcode groen en geel

Bij een groene kleurcode zijn er geen veiligheidsrisico’s voor jouw vakantieland.

Code geel betekent dat je naar dit land op vakantie mag. Er zijn echter wel risico’s aan verbonden. Als je eenmaal in het land van bestemming bent, moet je je houden aan de geldende veiligheidsmaatregelen. De reisverzekering dekt dan alle normale risico’s. 

Kleurcode oranje of rood

Bij een kleurcode oranje of rood is het niet verstandig om te reizen. Het land waar je op vakantie wilt heeft nog te weinig grip op het coronavirus en de besmettingen. Vertrek je toch naar een oranje of rood gecodeerd land? Neem dan contact op met jouw reisverzekering om te controleren of zij dekking bieden. Een groot deel van de verzekeraars, bijna 33%, vergoedt namelijk niets als je naar oranje geniet gebied reist. De overige verzekeraars vergoeden aan corona gerelateerde schades niet of niet helemaal. 

Kleurcode verandert tijdens jouw vakantie

Ging je op reis naar een groen of geel gebied, maar veranderde het reisadvies tijdens jouw vakantie ineens? Wordt het gebied oranje of zelfs rood? Dan dekt de reisverzekering bijvoorbeeld extra reis- en verblijfkosten als je ziek wordt. Ook de normale risico’s blijven dan gewoon verzekerd. 
Als je eerder naar huis wilt omdat het reisadvies is veranderd, is het een ander verhaal. De annuleringsverzekering vergoedt de kosten voor de terugreis of de overgebleven dagen in jouw vakantieverblijf dan niet.

Diligentia Financieel Consult

Wij plaatsen onze werkzaamheden binnen onze EHBO-kernwaarden: Eerlijk, Hulpvaardig, Betrokken, Opbouwend. Op die basis willen wij jou ontzorgen bij een advies over en bemiddeling bij een reisverzekering en/of andere verzekeringen. 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via de telefoon of stuur ons een bericht! 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *