Menu Sluiten

Hypotheken

Een hypotheek wordt in de wet een ‘complex financieel product’ genoemd. Dit is omdat het nooit losstaat van andere financiële zaken. De aflossing van uw hypotheek heeft bijvoorbeeld invloed op hoe u uw pensioen het beste regelt, en andersom. Als u of uw partner arbeidsongeschikt raakt, of overlijdt, heeft dat gevolgen voor de aflossing van uw hypotheek en voor wat u dan te besteden hebt. We helpen u om hierin weloverwogen keuzes te maken.

Wilt u een hypotheek, dan doet u er goed aan een onafhankelijk hypotheekadviseur te kiezen. Dit kan volgens de consumentenbond veel voordeel opleveren. Wij werken geheel onafhankelijk en transparant, zonder verborgen provisies. Wij accepteren geen premies en cadeaus van hypotheekverstrekkers. Wij adviseren louter wat in uw belang is!

Met deskundig advies voorkomt u financiële problemen in de toekomst, of dat u meerdere producten hebt lopen, zonder te weten wat de invloed van het één is op het ander. Zo vallen er nergens gaten, maar is er ook geen onnodige overlap. Wij willen u hierin ontzorgen.

Onze werkwijze

De wet vraagt van ons om bij een complex financieel product in kaart te brengen wat het effect is op uw financiële positie in verschillende scenario’s, maar wij gaan hierin een stap verder. Wij helpen u door allerlei scenario’s zorgvuldig met u in kaart te brengen. Dit beschrijven wij voor u in ons Diligentia Zorgplan. Hierbij richten wij ons niet alleen op het onderdeel hypotheek, maar juist op uw gehele financiële situatie en toekomst. Een integraal hypotheekadvies maakt daarvan onderdeel uit.

Voor onze advies- en bemiddelingskosten rekenen wij marktconforme, maar scherpe tarieven, want wij willen voor u de beste hypotheek vinden tegen de laagst mogelijke rentetarieven, met zo min mogelijk kosten. Na een advies zit u nooit aan ons vast. U bent niet verplicht ons als bemiddelaar te kiezen voor het afsluiten van uw hypotheek.

Wij kunnen u ook adviseren over steuntjes in de rug: mogelijkheden voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie), de starterslening, familiebankleningen of een overbruggingskrediet.

Er zijn verschillende soorten hypotheken. Bekijk onze uitleg hierover.

Met onze geavanceerde rekentool ‘maximale hypotheek berekenen‘ krijgt u snel een nauwkeurige indicatie van het bedrag dat u maximaal kunt lenen.

Wilt u weten wat een hypotheek u per maand kost bij verschillende aanbieders en bij verschillende voorwaarden, gebruik dan de tool ‘maandlasten hypotheek berekenen‘.

U kunt ook een kijkje nemen bij de meest actuele rentestanden van vrijwel alle hypotheekaanbieders waarmee wij samenwerken.

Er zijn aantrekkelijke voorzieningen om huizenkopers tegemoet te komen en starters te helpen. Ook binnen een familie zijn er heel interessante constructies mogelijk die voor alle partijen winst opleveren. Lees op onze pagina Steuntjes in de rug meer over de Nationale Hypotheek Garantie, de Starterslening, familieleningen en overbruggingskredieten.

Onze meest recente berichten over hypotheken

Blog BKR

Hoe zien uw BKR gegevens eruit?

Een negatieve codering bij het BKR kan een hypotheek of lening onmogelijk maken. Wat kunt u er tegen doen? Jouw geregistreerde gegevens bij het BRK…
Blog – pensioentekort

Hoe los ik mijn pensioentekort op?

Een goed pensioen wordt steeds zeldzamer. Het probleem is minder groot als u geen hypotheek meer op uw woning heeft. Toch maar de hypotheek aflossen?…