Menu Sluiten

Overbruggingskrediet

Wilt u een nieuw huis kopen, maar is uw huidige woning nog niet verkocht en heeft u de overwaarde van uw huidige huis wel nodig om de nieuwe woning te betalen? Sommige hypotheekverstrekkers bieden hiervoor een overbruggingskrediet aan. 

Dit wordt ook wel een overbruggingslening of overbruggingshypotheek genoemd. Toch is het geen echte hypotheek, maar een lening met een beperkte looptijd, meestal tot twee jaar. Na de looptijd betaalt u de overbruggingslening weer terug.

Voor een overbruggingskrediet betaalt u vaak iets meer rente dan voor uw hypotheek. Wel mag u voor de belastingdienst de rente van uw inkomen aftrekken. Dit scheelt weer.

Ook voor mensen die een nieuwbouwhuis kopen dat eerst nog gebouwd moet worden, kan een overbruggingskrediet een uitkomst zijn.

Denkt u dat dit iets voor u is? Wij denken graag met u mee in de vele mogelijkheden en kijken of een overbruggingskrediet voor u een oplossing kan zijn. We kijken daarbij niet naar één hypotheekaanbieder, maar we kunnen als onafhankelijk intermediair meerdere aanbieders vergelijken. Zo bent u verzekerd van de beste voorwaarden tegen de beste tarieven.

realiseer je toekomstplannen