Menu Sluiten

Wat verandert er financieel in 2019?

wat verandert financieel in 2019

Nog een paar dagen en het is 2019. Op 1 januari verandert er nogal wat op financieel gebied. Zo gaat de btw omhoog, wat ons allemaal in de portemonnee raakt. Het belastingstelsel vereenvoudigt, wat vooral goed nieuws is voor de hogere inkomens. Er zijn ook voordeeltjes. Als je kinderen hebt, kun je rekenen op meer kinderbijslag en ook de kinderopvangtoeslag gaat omhoog. En ben je in verwachting van een kindje, dan kun je als partner rekenen op 5 dagen in plaats van 2 dagen partnerverlof na de geboorte. Mensen die gebruik maken van de WMO krijgen een lagere eigen bijdrage. Heb je meer dan 30.000 euro spaargeld hebben, dan betaal je fors minder rendementsheffing. En wil je een huis kopen of een nieuwe hypotheek? Dan kun je profiteren van een hogere grens voor NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Zo zijn er nog meer veranderingen, maar niet alles is voor iedereen van toepassing. Op initiatief van het ministerie van Financiën is de website Wijzer in geldzaken opgericht. Hier vind je de handige online tool ‘Wat betekent dit voor mij?‘. Hiermee kun je snel inzicht krijgen in de specifieke maatregelen die voor jouw persoonlijke situatie van belang zijn.

Het doel van de tool is consumenten onafhankelijk inzicht te geven in keuzes die gemaakt kunnen worden om sturing te geven aan de financiële situatie. Wij adviseren je de tool in te vullen, zodat je snel inzicht krijgt in relevante veranderingen. Uiteraard kun je bij vragen vrijblijvend bij ons terecht.