Menu Sluiten

Vermogensopbouw

Hoe maakt u uw dromen waar? Of u nou een verre reis wilt maken, uw droomhuis wilt kopen, een aanvulling wilt voor uw oude dag, of uw kinderen een studie zonder schulden gunt, u zult daarvoor vermogen moeten opbouwen.

Een erfenis, schenking of het winnen van de loterij daargelaten, zijn er drie hoofdmanieren om vermogen op te bouwen:  sparen, besparen of beleggen.

meer vermogen door sparen

Sparen

Sparen is de bekendste en populairste vorm van vermogen opbouwen. Door geld opzij te leggen, neemt uw vermogen toe. Er waren tijden dat u rente kreeg op het gespaarde bedrag, wat sparen extra aantrekkelijk maakte, maar daarvoor hoeft u het de laatste jaren niet meer te doen. Mede daarom wordt steeds meer gedacht aan alternatieven, zoals besparen en beleggen. Wij kunnen u adviseren in spaarproducten die voor uw situatie het best passend zijn.

Vermogen verhogen door besparen

Besparen

U kunt maatregelen nemen waardoor uw uitgaven verminderen. Zo houdt u geld over, wat u kunt sparen of kunt beleggen. Soms vraagt een besparingsmaatregel eerst een investering. Denk aan zonnepanelen. U kunt dan uw geld inzetten om daarmee later geld te besparen. Ook kunt u een deel van uw hypotheek aflossen om vervolgens per maand te besparen. Dit heeft echter ook gevolgen voor de hoeveelheid belastingvoordeel. Wij kunnen u adviseren wat in uw situatie het beste is.

U kunt soms geld besparen op verzekeringen. Verzekeringen die al langer lopen, zijn vaak afgesloten met flinke provisies. Wij kunnen u voorrekenen wat u daarmee nog kunt besparen. Wij kijken niet alleen naar vele aanbieders om u de beste voorwaarden tegen de beste premies te kunnen aanbieden, maar ook geven wij een transparante kostenstructuur. U kunt kiezen tussen een verzekering met transparante provisie, of een verzekeringsabonnement dat soms  extra voordeel oplevert.

vermogen door beleggen

Beleggen

Beleggen heeft voor sommigen een negatieve lading gekregen. Toch is dit de enige vorm waarbij geld nog wat geld kan opleveren. Ook beleggen de meeste mensen, direct of indirect. Gelukkig is het een en ander aan banden gelegd, wordt transparant gewerkt en worden mensen tegenwoordig beter geïnformeerd.

U kunt natuurlijk zelf goudstaven of kunst kopen, maar het hoge startkapitaal dat daarvoor nodig is, is niet voor iedereen weggelegd. U kunt daarom ook beleggen in aandelen en/of obligaties, of dit laten doen. Zo kunt u al beleggen vanaf een tientje per maand. Er zijn vele vormen van beleggen mogelijk met diverse gradaties in risico’s en inleggelden en daarmee ook in rendementen. Wij kunnen u hierin deskundig adviseren.